портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кошти підприємств, установ, організацій під контролем аудиторів Донеччини: охоплено 5,9 мільярдів гривень з початку 2023 року

Опубліковано 27 грудня 2023 року, 19:05

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області протягом січня-листопада 2023 року провели 225 заходів державного фінансового контролю, якими охопили 5,9 млрд грн коштів та майна.

На понад 3 млрд грн виявили порушень та недоліків при використанні фінансових і матеріальних ресурсів, переважна більшість з них (майже 78%) припадає на сферу закупівель.

Завдяки здійсненій аудиторами роботі попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у сумі 362,1 млн грн (відмінено торгів, розірвано договорів), забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 8,1 млн грн, фізичні особи отримали належні їм кошти на суму 0,3 млн гривень. Від упровадження наданих пропозицій додатково отримано доходів на суму 24,5 млн грн, економічний ефект склав 6,7 млн гривень.

До Держфінмоніторингу надіслано дві інформації щодо запобігання та протидії легалізації злочинних доходів на суму 48,9 млн гривень.

За вчинені порушення фінансової дисципліни, законодавства про закупівлі 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 8 - до дисциплінарної та 4 – до матеріальної. До порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано п’ять заходів впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Керівники місцевих органів влади, самоврядування, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів прийняли 19 управлінських рішень.

Правоохоронним органам передано матеріали 17 заходів державного фінансового контролю. Виходячи із задокументованих аудиторами фактів порушень і зловживань правоохоронцями розпочато 7 досудових розслідувань, 11 матеріалів долучено до наявних кримінальних проваджень.

Пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області