Завершилась участь Державного навчального закладу «Костянтинівське вище професійне училище» у польсько-українському проєкті «На шляху до солодкого життя» - майстерня кондитерського підприємництва» у межах програми «Erasmus+», що співфінансується Європейським Союзом, повідомляє департамент освіти і науки облдержадміністрації.
Зазначений проєкт тривав з 03 по 15 листопада 2022 року. Делегація учнів 2-3 років навчання спеціальності «Кухар. Кондитер» під керівництвом директора училища Людмили Пометун відвідали Польщу з метою обміну досвідом в організації ресторанного бізнесу та виробництва кондитерських виробів.
Навчальна програма включала екскурсії до пекарня-музею на Галицькому ринку в м. Саноку, шоколадної фабрики у м. Корчині та музею льодяників в м. Ясло. Завдяки ексурсіям учасники проєкту зрозуміли важливість дотримання історичних традицій у приготуванні та презентації кондитерських виробів, бо саме історія винаходу солодощів впливає на популярність виробів в будь-якій країні. Також учасники навчались інноваціям у виробництві хлібо-булочних виробів, тортів, мафінів, печива, цукерок та різних видів кави. У межах обміну досвідом юні кухарі-кондитери обох країн презентували національну кухню та кондитерські вироби. Презентація страв та виробів проходила у вигляді майстер-класів та воркшопів.
Набуті знання допоможуть учням їх майбутній професійній діяльності, сприятимуть оновленню змісту та методів навчання у торгово-кулінарному напрямі.
За матеріалами департамент освіти і науки облдержадміністрації