портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Краматорськ підтримав всесвітню акцію «16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства»

Опубліковано 23 листопада 2018 року, 18:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

23 листопада у Краматорську будівлю Донбаської державної машинобудівної академії підсвітили помаранчевим кольором в знак підтримки акції «16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Колір акції традиційно помаранчевий, який свідчить про світле майбутнє.  Ініціатором кампанії став Перший всесвітній інститут жіночого лідерства в 1991 році.

Сьогодні в рамках акції також провели прес-брифінг. У ньому взяли участь представники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації, міжнародні та регіональні громадські організації.

Серед представників Донецької облдержадміністрації була начальник управління у справах сім'ї та молоді Лілія Золкіна. Вона розповіла про саму кампанію та про плани на наступний рік.

«В Україні, як і в усьому світі проходить акція «16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Саме сьогодні вона стартує в усіх областях, містах та районах нашої держави. Всі ці дні будуть проводитися профілактичні заходи, зустрічі, брифінги, семінари та тренінги з цієї тематики. У цьому році Міністерство молоді та спорту України підготувало нормативно-правові документи, а саме дві Постанови КМУ: «Типове положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», а також «Типове положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі». На наступний рік ми плануємо з міськвиконкомами та райдержадміністраціями проводити роботу щодо створення таких закладів», – підкреслила Лілія Золкіна.

За її словами, у Донецькій області вже є три таких притулки, але для нашої області за кількістю постраждалих необхідна більша кількість таких організацій, аби там люди проходили реабілітацію. На сьогоднішній день офіційно зареєстровано 4005 випадків звернення з приводу насилля в сім’ї. З кожним роком кількість звернень зростає, тому такі заклади стають все актуальнішими.