портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кращим спортсменам Донецької області вручили нагороди

Опубліковано 24 жовтня 2019 року, 15:41 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

24 жовтня в Донецькій ОДА відбулась урочиста зустріч голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка з провідними спортсменами та тренерами регіону з видів спорту.

Під час зустрічі відбулось вручення ключів від будинків двом майстрам спорту України міжнародного класу – Леону Білицькому (гирьовий спорт, Покровський район) та Наталі Семеновій (легка атлетика, метання диску, місто Бахмут). Також відбулось вручення сертифікатів на отримання одноразових грошових винагород, відзнак «Кращий спортсмен та тренер місяця».

На сьогоднішній день повну процедуру пройшли 4 спортсмени: заслужений майстер спорту України з плавання серед осіб з вадами зору Віктор Смирнов отримав ключі від квартири в місті Слов’янську 19 вересня, також найближчим часом нові помешкання матимуть майстри спорту України міжнародного класу Наталія Мартюхіна (кікбоксинг WAKO, для неї придбане житло в місті Торецьк), Леон Білицький (гирьовий спорт, село Гришине Покровського району) та Наталя Семенова (легка атлетика, місто Бахмут).

Також члени комісії схвалили здійснення адресної виплати для придбання будинку в місті Краматорськ заслуженому майстру спорту України з пауерліфтингу Олексію Бичкову. Ще не вирішено питання на місцях стосовно спортсменів Єгора Жуков, Вікторії Калюжної (обидва – легка атлетика, Дружківка), тренерів Віктора Романчука (важка атлетика, Дружківка) та Костянтина Степанцова (легка атлетика, Дружківка).

До другого попереднього переліку осіб, яким може бути здійснено адресну виплату на придбання житла, 23 жовтня 2019 року Обласною комісією включено 6 спортсменів: Аліна Логвиненко та Сергій Смелик (вид спорту – легка атлетика), для яких планується надання помешкання в місті Бахмут; Станіслав Оліферчик (стрибки у воду), Ярослав Семененко (плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату), Олександр Чернецький (боротьба греко- римська), Олександр Рубець (пауерліфтинг), для яких планується надання помешкання в місті Маріуполь, а також одного тренера – Максима Єфремова (боротьба вільна, Бахмут). Загальна розрахункова сума коштів адресної виплати для придбання житла зазначеним 7 особам складає 3074785 грн., з яких 50% (понад 1,5 млн. грн.) – із обласного бюджету.