портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Культурне дозвілля мешканців Слов’янського психоневрологічного інтернату

Опубліковано 28 травня 2019 року, 10:36 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

25 травня 2019 року мешканці Слов'янського психоневрологічного інтернату були запрошені у селище Прелесне для участі у фольклорно-етнографічному святі «Весняне намисто», організоване відділом культури та туризму Черкаської об'єднаної територіальної громади.

У програмі свята виступали різні творчі колективи закладів культури Черкаської селищної ради та міста Краматорська, які відтворили справжню стихію української культури з усіма властивими обрядами та звичаями.

Всі дівчата перебували у захваті від побаченого, та з самого прологу до фіналу  насолоджувались  фольклорним співом, народними костюмами, звичаями та традиціями.

В рамках заходу була організована виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Майстрині з гуртка ручної праці інтернату також представили творчі вироби на українську тематику, а саме: ляльки - мотанки, м'які іграшки Тильда в українському вбранні, вишитий рушник, картини вишиті хрестиком, бісером, стрічками, алмазним живописом, пляшки з джутової філіграні, іграшки з бісеру.

Всі учасники фольклорно-етнографічного свята «Весняне намисто» були відзначені дипломами та заохочувальними сувенірами, в тому числі й дівчата інтернату, як відзнаку їх кропіткої, творчої праці.

Взагалі цей творчий захід подарував дівчатам позитивні емоції, та натхнення на творче майбутнє.