портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Культурний хаб Донеччина»: пройшли чергові зустрічі для дітей та дорослих з нашої області

Опубліковано 10 березня 2023 року, 19:29 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні 10 березня 2023 року у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті відбулася зустріч дорослих відвідувачів з психологом, який провів тренінг на тему «Випробування війною: як пережити стрес». Варто пам’ятати, що під час бойових дій людина відчуває шок, гнів, депресію, перепади настрою та проблеми зі сном. І саме такі тренінги направлені на подолання емоційної тривожності, дозволяють гармонізувати психологічний стан переселенців.

На другому занятті вже дітлахи зустрілися з дитячим психологом, який провів майстер-клас зі створення картини за допомогою повітряного пластиліну. Така арт-терапія сприяє розширенню кругозору, поліпшує всі психічні процеси, дозволяє розвивати у дітей творче мислення, уяву, сприйняття прекрасного через призму власних емоцій.

Наступним заходом було заняття з професійним художником Володимиром Ликовим, який провів навчання з авторської методики анімаційного малювання. Діти старанно та уважно слідкували за кожним етапом створення картини, а по завершенні побачили чудові результати своєї роботи. Під час заняття професійний художник допоміг діткам творити картину своїми руками, розкрив їх творчий потенціал. Кожна дитина змогла проявити свої здібності.

Завершав сьогоднішній день кіноклуб, де дорослі відвідувачі мали змогу подивитися фільм «Казка про коника». Ця стрічка розповідає про найвідомішого українця в Естонії - монаха в миру і художника Анатолія Лютюка та його волонтерську місію на Донбасі. В цьому йому допомагає саморобний дерев’яний Коник, який стає героєм казок про тварин на війні, написаних за мотивами реальних подій.

На захід завітало понад 60 осіб із внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації