портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Культурний хаб Донеччина» провів чергові заходи для дітей та дорослих

Опубліковано 26 березня 2023 року, 17:44 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 26 березня, у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію «Інтуїтивне малювання». В цьому процесі треба було прибрати внутрішні блоки і перестати оцінювати свою роботу, поглянути на себе і світ по-іншому. У цей момент і проявляється наше «Я». В результаті арт-терапії учасники отримали картину, яка не потребує ні критики, ні порівняння, навчилися прислухатися до себе, розвинули свої творчі якості і головне отримали заряд позитивних емоцій!

На другому занятті організатори для дітей провели творчу майстерню з малювання логотипу хабу. І тепер усі дитячі роботи прикрасять творчу майстерню хабу. Сумісна творчість сприяла неформальному спілкуванню маленьких гостей, згуртувала та дозволила кожному проявити власні таланти, фантазію та індивідуальність.

На третій зустрічі відбулося заняття з професійним художником Володимиром Ликовим, який провів навчання з авторської методики анімаційного малювання. Діти старанно та уважно слідкували за кожним етапом створення картини, а по завершенні побачили чудові результати своєї роботи.

На наступній зустрічі дорослі відвідувачі зустрілися з психологом, який провів заняття з нейрографіки. Основними в цьому методі є зображення ліній і фігур – кіл, трикутників і квадратів. Для малювання застосовували звичайний папір, без ліній і клітинок любого розміру. Інструменти можуть бути будь-якими, але обов’язково різних кольорів. Використовували маркери, фломастери, олівці, гелеві ручки. У нейрографічних картинах відображається внутрішній світ людини на рівні підсвідомості і глибинних шарів несвідомого. Основна ідея нейрографіки, полягає в тому, щоб допомогти людині не просто осмислити реальність, а змінити її, створити нову людину, яка стане автором свого життя.

Взагалі сьогоднішніми заходами були охоплено понад 100 осіб із числа внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації