портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Культурний хаб Донеччина»: заходи для дітей та дорослих з нашої області тривають

Опубліковано 19 березня 2023 року, 16:16 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 19 березня 2023 року, у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію «Живописний диктант». Малювання акварельними фарбами допомагає не тільки дітям, а й дорослим зануритися в світ власної уяви. Багато людей не вміють виражати свої почуття і емоції. Хтось їх стримує, а хтось не може їх висловити словами. І тоді можна допомогти собі - висловлювати все, що відчуваєш за допомогою фарб. Головне, сміливо взяти фарби і просто малювати все що приходить в голову - від самого простого до різних сюжетів.

На другому занятті організатори для дітей провели творчу майстерню з виготовлення чарівної палички за допомогою пластику, клею та декоративних прикрас. У кожної дитини є бажання. Якщо повірити в нього, то обов’язково бажання виконається. Чарівна паличка — це допоміжний предмет, ніби антена між людиною та іншим світом, вона посилює енергетику її власника. Надихнувшись фільмом про Гаррі Поттера, малеча з задоволенням виготовила свої чарівні палички з учителями з Хогвартсу, які стануть їм у пригоді на наступних зустрічах в хабі. А сьогодні маленькі учасники начаклували всім нам перемоги.

На третій зустрічі відбулося заняття з професійним художником Володимиром Ликовим, який провів навчання з авторської методики анімаційного малювання. Діти старанно та уважно слідкували за кожним етапом створення картини, а по завершенні побачили чудові результати своєї роботи.

Взагалі сьогоднішніми заходами були охоплено понад 80 осіб із числа внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації