портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Лікарі Центру дитячої кардіології нададуть консультації мешканцям Мирнограду

Опубліковано 27 червня 2023 року, 21:04

Діти та дорослі, які мешкають у Мирноградській громаді, мають змогу пройти обстеження та отримати консультації спеціалістів Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України». За консультаціями зможуть звернутись діти до 18 років та дорослі старше 45 років, які мають захворювання серцево-судинної системи.

Консультації проводяться безкоштовно, включають в себе проведення ЕКГ та ЕхоКГ обстежень серця та консультації кардіолога. Окрім пацієнтів з вже встановленою патологією серця на прийом можуть прийти діти, які жодного разу не проходили УЗД серця.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Дениса Клюшников зустрівся з представниками центру у Комарській громаді. Під час зустрічі він висловив велику подяку керівництву та лікарям Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

"Зараз, коли на теритрії Донеччини точаться жорстокі бої проти окупантів, а через ворожі обстріли значна частина медичних працівників вимушена переїхати до більш безпечних регіонів України, як ніколи нам потрібна ваша допомога. Ваш досвід та знання вже багато років рятують життя тисяч дітей з усієї країни. І надзвичайно важливо на ранніх етапах виявити можливі захворювання серця у дітей, щоб у подальшому не допустити розвитку патологій. Тому я дуже вдячний лікарям, які у таких складних умовах надають допомогу дітям Донецької області", - наголосив Денис Клюшников. 

Зазначимо, що між представниками Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» та департаментом охорони здоров’я Донецької ОДА укладено меморандум про співпрацю. За результатами співпраці проконсультовано на виїзних кардіологічних консультаціях у Донецької області 593 людини у містах Покровськ, Родинське, Білозерське, Добропілля, Слов’янськ, Миколаївка та  селищі Андріївка.