портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Лікарі врятували життя 14-річному Владу з Лиману: хлопець малював, коли в будинок влучила російська ракета

Опубліковано 15 жовтня 2022 року, 20:58

14-річного Влада дістали з-під завалів кімнати, в яку влучила ракета. Хлопчик малював, коли на нього обвалилася стеля. Дитина не може ходити та їсти самостійно – численні уламки пошкодили його живіт та хребет. В Україні хлопцю врятували життя. Зараз він готується до лікування за кордоном. Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова. 

Хлопець з мамою Юлею родом із Лиману. З початком повномасштабного вторгнення переїхали до бабусі в селище Зарічне на Донеччині.  8 жовтня ракета влучила прямо у їхній дім. На момент вибуху в кімнаті був тільки хлопчик. Юлія поралась на городі та не постраждала. 

Українські військові витягнули дитину з-під завалів та одразу доправили у лікарню Озерного. Далі у Краматорськ і Дніпро. І все це за один день. 

У дитячу Лікарню Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова хлопець був доставлений на етапі подальшого транспортування на лікування в Норвегію. Спеціалісти анестезіологічної, нейрохірургічної та хірургічної команди стабілізували його стан та підготували його до подальшої евакуації. 

В палаті Влад постійно намагається розсмішити маму і мріє знову повернутися на футбол. Але найбільше хоче побачити бабусю, яка залишилася поблизу Лиману.