портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Лише за останню добу у Донецькій області виникло понад 70 пожеж

Опубліковано 02 квітня 2021 року, 12:59

Понад 70 пожеж виникло на території Донецької області за останню добу.  Про це під час наради, яка проходила під головуванням міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, повідомила заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Донецької області Ірина Подашевська.

За її словами, пожежі виникли з різних причин, у тому числі й через навмисні підпали трави та очерету.

Як зазначив Роман Абрамовський, пожежна ситуація погіршилась на території всієї країни. "Ми бачимо стрімке зростання кількості пожеж на території країни. Значною мірою це пов'язано з випалюванням сухої трави та листя. Ми пропонуємо залучати до виявлення підпалів та місць пожеж громадські організації, технічні засоби моніторингу та усі наявні методи виявлення і ліквідації пожеж для недопущення їх поширення", - сказав він.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін зазначив, що область готова долучитись до заходів протипожежної охорони та провести спільні наради з представниками ДСНС та органів місцевого самоврядування для координації спільної діяльності.