портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майбутні педагоги Донеччини розвивають м’які навички (soft skills)

Опубліковано 31 жовтня 2019 року, 14:26 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Студенти Покровського та Бухмутського педагогінчих коледжів, а також Донбаського державного педагогічного університету дізналися, що таке емоційний інтелект та інші м’які навички (soft skills) і як їх розвивати. Інтерактивні просвітницькі заходи провели представники Всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання «Студентське братство». Студентам, які планують стати педагогами, розповіли, що м’які навички – соціальні, емоційні та громадянські компетентності є у пріоритетах Нової Української Школи.

Завдяки педагогічному методу соціально-емоційного навчання «Подумай, поговори, презентуй» представники Студентського братства залучили студентів до окреслення психологічного портрету емоційно компетентної людини. Майбутні педагоги довідалися про результати проведених на Заході досліджень, за якими відчуття щастя та успіх у житті залежить не стільки від академічних знань, як від емоційного інтелекту та інших м’яких навичок, які дозволяють керувати своїми емоціями, гармонійно спілкуватися з іншими та активно залучатися до життя суспільства.

За словами заступниці голови ВМГО «Студентське братство» Уляни Ковальчук «у Сполучених Шатах Америки широко використовуються освітні програми для розвитку soft skills і їх варто впроваджувати в Україні. Найновішою розробкою є програма соціального, емоційного та етичного навчання (Social, Emotional and Ethical Learning), створена в американському університеті Еморі (Emory University)». Міністерство освіти і науки вже підтримало ідею впровадження в Україні західних розробок у цій сфері. Перші затверджені в МОН методичні посібники з соціально-емоційного навчання використовуються організацією «Лайонс Клабс Інтернешнл – Україна» та київським Інститутом післядипломної педагогічної освіти у рамках програми Lions Quest «Соціальні та емоційні компетенції ХХІ століття».