портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майбутнє членство України в ЄС і фінансова підтримка: Володимир Зеленський зустрівся з Президенткою та лідерами політичних груп Європарламенту

Опубліковано 18 жовтня 2024 року, 09:59

У Брюсселі Президент України Володимир Зеленський відвідав Європейський парламент, де провів переговори з Президенткою Робертою Мецолою та зустрівся з головами й співголовами політичних груп.

Глава держави відзначив особисте лідерство Роберти Мецоли та сильний голос Європарламенту на підтримку України в боротьбі з російською агресією, а також на шляху до ЄС.

«Вдячний кожному євродепутату за підтримку нашої держави. Розраховую на подальше лідерство Європарламенту у наданні Україні необхідної допомоги для прискорення перемоги над російським терором та в процесі інтеграції в ЄС», – наголосив він.

Окремо Володимир Зеленський подякував за всі резолюції Європарламенту на підтримку України, зокрема останні – щодо невідкладного зняття обмежень на застосування західної зброї проти легітимних військових цілей на території РФ.

Крім того, Україна очікує від Європейського парламенту сильної резолюції до 1000-го дня з початку повномасштабної російської агресії.

Президент зазначив, що Україна розраховує на те, що найближчим часом Європарламент схвалить акт про надання 35 млрд євро коштом доходів від заморожених російських активів.

За інформацією з сайта: https://www.president.gov.ua/news/

 

Інші новини за темою