портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майстер спорту з Донеччини Кирим Шехмаметьєв здобув «золото» і «срібло» на чемпіонаті Європи U24 з сучасного п’ятиборства

Опубліковано 23 листопада 2020 року, 17:03 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Майстер спорту Кирим Шехмаметьєв гідно представив Донеччину у складі національної команди на четвертому в історії чемпіонаті Європи з сучасного п’ятиборства серед молоді до 24 років, який незмінно приймає Польща.

 Чемпіонат відбувся з 18 по 22 листопада. Цього разу в місті Джонков змагання, що включають плавання, фехтування, верхову їзду та «Laser Run» (біг + стрільба з лазерного пістолета), зібрали спортсменів із семи країн: Литви, Польщі, Туреччини, Угорщини, Чехії, Швейцарії та України.

За підсумками змішаних естафет  22-річний майстер спорту Кирим Шехмаметьєв – вихованець Школи вищої спортивної майстерності, спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту, підопічний тренера Павла Кірпулянського - разом із киянкою Іриною Кубрак піднялися на першу сходинку п’єдесталу пошани. Українці виграли раунд фехтування, стали другими в плаванні на дистанції 2х100 метрів вільним стилем, і в п’ятиборстві набрали 1426 очок, обійшовши литовців (1419) і поляків (1411).

Другу нагороду – срібну – Шехмаметьєв здобув у командній першості серед чоловіків разом із представниками міста Дніпро Гордієм Березняковим і Олександром Шелестом. Наші п’ятиборці поступилися тільки збірній Польщі.

Додамо, що в особистому заліку Кирим Шехмаметьєв посів п’яте місце серед 19-ти спортсменів. При цьому українець став тріумфатором турніру з фехтування, вигравши 29 із 36 поєдинків.