портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майстриня з Покровська провела авторське онлайн-заняття з популяризації духовно-культурної спадщини українського народу

Опубліковано 05 червня 2020 року, 09:40 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

4 червня з метою обговорення питань організації та проведення заходів з популяризації традицій Великодня та Трійці відбулося заняття авторської творчої майстерні «Використання ігрових технологій в освітній діяльності щодо популяризації духовно-культурної спадщини українського народу». Майстер – Юлія Шафранова, заступник директора з виховної роботи навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради Донецької області. Для участі в занятті зареєструвалися 110 осіб: заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, учителі курсів морально-духовного спрямування закладів загальної середньої освіти області.

Учасники прослухали відеовиступ-презентацію автора, де представлено досвід проведення пасхального квесту «Квітка – душа». Увагу освітян акцентовано на тому, що великодні звичаї та обряди українського народу є перш за все дієвим засобом засвоєння норм моралі, заснованих на турботі та повазі до іншого.

Далі педагоги ознайомилися з відеолекцією щодо можливостей використання вебквестів та онлайн-вікторин під час проведення фольклорно-етнографічних заходів до свята Трійці в дистанційному форматі. Зокрема, за допомогою ресурсу LeaningApps.org було створено та презентовано вебквест «Трійця трьома святами багата: квітами, травами й рум’яним літом». При розробленні завдань вебквесту акцентовано на ціннісній складовій трійчанських обрядів і звичаїв українського народу: шанобливому ставленню до природи, усвідомленні сили натхненого слова.

Презентовані творчі наробки педагогів Донеччини стануть у нагоді вчителям при підготовці виховних заходів для учнів. Крім цього, програма майстерні передбачає зворотний зв’язок від учасників: виконання тестових вправ і творчих завдань.