портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже 1,6 мільярда гривень порушень виявили аудитори Донеччини за 9 місяців поточного року

Опубліковано 31 жовтня 2023 року, 13:05

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області впродовж січня-вересня 2023 року провели 185 заходів державного фінансового контролю, зокрема 168 моніторингів закупівель, 9 перевірок закупівель, 7 інспектувань (у формі ревізій) та 1 державний фінансовий аудит. 

Проведеними заходами державного фінансового контролю задокументовано факти порушень та недоліків при використанні фінансових і матеріальних ресурсів загалом на 1 млрд 594 млн грн. Переважна більшість з них (960,8 млн грн) припадає на сферу закупівель.

Завдяки вжитим заходам попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у сумі 352,0 млн грн та забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 5,3 млн грн, фізичні особи отримали належні їм кошти на суму 0,3 млн гривень. Від упровадження пропозицій, наданих аудиторами, отримано додаткових доходів на суму 24,5 млн грн, економічний ефект склав 6,7 млн гривень.

За вчинені порушення законодавства з фінансових питань та при закупівлі 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 7 - до дисциплінарної та 4 – до матеріальної. В п’ятьох випадках застосовано заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Керівники місцевих органів влади, самоврядування, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів державного фінансового контролю прийняли 16 управлінських рішень.

З метою забезпечення повного відшкодування виявлених втрат аудитори передали до правоохоронних органів матеріали 15 заходів державного фінансового контролю. Ними розпочато 6 досудових розслідувань, 8 матеріалів долучено до наявних кримінальних проваджень.

Надіслано до Державної служби фінансового моніторингу України дві інформації про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму фінансових операцій 48,9 млн гривень.

Пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області