портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже 2 мільярди гривень охопили контролем аудитори Донеччини за два місяці 2024 року

Опубліковано 20 березня 2024 року, 14:11

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області від початку поточного року провели 83 заходи державного фінансового контролю, охопили контролем близько 2 млрд грн коштів і майна.

Порушень та недоліків при використанні фінансових і матеріальних ресурсів виявили загалом на 925,9 млн грн, з яких переважна більшість (83,9 %) припадає на сферу закупівель.

Завдяки здійсненій аудиторами роботі попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у сумі 3,2 млн грн та забезпечено відшкодування втрат фінансових ресурсів на суму 2,1 млн гривень.

До Держфінмоніторингу направлено дві інформації про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму фінансових операцій 43,1 млн гривень.

Перед об'єктом контролю ініційовано пред’явлення 4 позовів до суду.

Через вчинення порушень законодавства з фінансових питань та про закупівлі 3 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 2 - до дисциплінарної. На адресу об’єкта контролю направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівниками об’єктів контролю ухвалено 7 управлінських рішень.

Правоохоронцям для вжиття заходів у межах їх компетенції передано один матеріал заходу державного фінансового контролю.

 

Пресслужба Управління Східного офісу

Держаудитслужби в Донецькій області