портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже 4 тисячі ветеранів-переселенців зможуть отримати власне житло наступного року, - Юлія Лапутіна

Опубліковано 10 грудня 2021 року, 15:45

П’ять млрд гривень передбачено у державному бюджеті на 2022 рік для забезпечення житлом ветеранів-переселенців.  Про це під час форуму «Ветеран - громаді: потенціал, помножений на довіру», який проходить у Краматорську,  повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.  

Вона зазначила, що три роки тому міністерство мало бюджет у розмірі близько 1 млрд гривень та чергу на житло з 4000 сімей, декілька десятків тисяч потребували соцпрофорієнтації, лікування, протезування.   

«Цього року завдяки зусиллям Президента України, Прем’єр-міністра, профільних комітетів ВРУ, а також завдяки зусиллям громадськості ми досягли того, що ще 282 млн гривень вже перераховані в казначейство, і вже є перерозподіл на області на отримання житла учасниками АТО з числа внутрішньо переміщених осіб. Це люди, які пішли на захист країни і втратили своє житло на тимчасово окупованих територіях, і вісім років не мають де жити. Завдяки зусиллям ще 170 родин отримають житло до кінця року. Вперше бюджетом наступного року  передбачено 5 млрд гривень на житло по всім  нашим субвенціям. Майже 4000 людей завдяки спільним зусиллям, в тому числі й з обласними державними адміністраціями, які будуть здійснювати розподіл житла, отримають власні домівки. Це майже вся черга, за яку відповідає Мінветеранів», - наголосила Юлія Лапутіна.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що в цьому році обласна влада обґрунтувала для Кабінету міністрів потребу в отриманні житла для 4 родин загиблих, 8 ветеранів з інвалідністю внаслідок війни та 694 ветеранів з-поміж переселенців.