портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже 45 мільйонів гривень компенсації отримали мешканці Донеччини за житло, зруйноване внаслідок агресії РФ

Опубліковано 18 жовтня 2021 року, 11:32

Мешканці Донецької області, житлові будинки (квартири) яких були зруйновані внаслідок збройної агресії з боку Російської Федерації, отримали на свої карткові рахунки 44 мільйони 868 тисяч гривень. Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін під час наради з представниками Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та іншими профільними міністерствами, які задіяні у реалізації державної політики з надання компенсацій мешканцям Донецької та Луганської областей під час ведення бойових дій. 

«Всього за 2020 – 2021 рік облдержадміністрацією проведено 18 засідань комісії, на яких прийнято рішення надати грошову компенсацію за зруйноване житло 315 постраждалим особам на загальну суму 77,6 мільйона гривень. Слід зазначити, що 178 постраждалих осіб вже отримали на свої карткові рахунки 44 мільйони 868 тисяч гривень. На наступному засіданні заплановано розглянути 35 заяв та особових справ постраждалих на загальну суму у майже 9 мільйонів гривень», - повідомив Вадим Філашкін. 

Він також наголосив, що необхідно розробити механізм, який дозволив би надавати грошові компенсації або інші види матеріальної допомоги для цивільних мешканців, які постраждали внаслідок ведення бойових дій. 

Заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук зазначила, що уряд готовий йти на зустріч мешканцям області та разом з обласною владою опрацьовувати механізми подібних компенсацій. Для цього обласна влада має надати свої пропозиції для внесення змін до рішень уряду та законодавчих актів, а також спільно з міністерством опрацювати усі необхідні деталі.