портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже 95% безробітних працевлаштовано після закінчення навчання у Донецькому центрі професійно-технічної освіти

Опубліковано 19 серпня 2021 року, 16:44 , Донецький обласний центр зайнятості

Протягом січня-липня поточного року за направленням Донецької обласної служби зайнятості у ДНЗ «Донецький ЦПТО ДСЗ» професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації проходили 917 осіб.

Освітній процес проходив як у центрі професійно-технічної освіти, так і під час виробничого навчання безпосередньо на робочому місці у роботодавця. Після закінчення профнавчання 774 слухачів працевлаштовані за набутими професіями.

Під час навчання слухачі освоювали такі професії як касир торговельного залу, кухар, молодша медична сестра з догляду за хворими, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, овочівник, озеленювач тощо.

Наразі на Донеччині активно використовують дуальну форму навчання, яка передбачає поєднання навчання у закладах освіти з практикою на робочих місцях підприємств, що є значною перевагою при підготовці робітничих кадрів.

Під час здобуття професійної освіти слухачі вивчають теорію, а потім відразу застосовують отримані знання на практиці - на підприємстві. Саме такий підхід  гарантує працевлаштування безробітних, а роботодавцям надає змогу підготувати кадри з урахуванням специфіки роботи підприємства.