портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Марина Лазебна високо оцінила роботу «Прозорого соціального офісу» у Бахмуті

Опубліковано 05 серпня 2021 року, 19:30

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час візиту до Донецької області відвідала місто Бахмут, де оглянула соціальний центр у форматі «Прозорий соціальний офіс».

Оновлений «Прозорий соціальний офіс» почав працювати навесні 2021 року та вже надає 104 різноманітні послуги для мешканців Бахмуту, району, мешканців інших міст Донеччини і Луганщини, а також громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

«Я добре розумію вашу роботу, адже також спілкуюсь з людьми, вислуховую їх проблеми та намагаюсь допомогти. Дуже важливо, що вдалось створити такий центр, який об’єднує різні служби. Це спрощує доступ людей до послуг та робить вашу працю комфортнішою. Наступним кроком стане цифровізація соціальної сфери. Ми будемо робити єдину систему соціальних служб. Ми працюємо над тим, щоб людина могла отримати усі послуги в одному місці», - підкреслила Марина Лазебна.

Міський голова Бахмуту Олексій Рева розповів про створення соціального центру та наголосив, що у оновленій будівлі 208 працівників отримали набагато кращі умови праці. При реконструкції приміщення були враховані питання доступності для маломобільних груп населення та людей з вадами зору, створені зони відпочинку та дитячі зони.

Під час огляду центру Марина Лазебна ознайомилась з особливостями роботи у Бахмуті. Одним з головних питань стало надання послуг внутрішньо переміщеним особам та мешканцям тимчасово окупованих територій. Спеціалісти «Прозорого соціального офісу» розповіли, що через пандемію коронавірусу та припинення роботи КПВВ кількість послуг для цих категорій населення значно зменшилась, адже людям стало значно важче потрапити на контрольовану Україною територією. В той же час, у Бахмуті розвивається система надання послуг для мешканців територіальної громади, які живуть у віддалених населених пунктах. Для цього у громаді є мобільний соціальний офіс, який може приїхати до населеного пункту та надати повний перелік послуг. У деяких випадках використовуються соціальні кейси, за допомогою яких спеціалісти можуть надати послуги будь-де.

Пані міністр зазначила, що у співробітників бахмутського «Прозорого соціального офісу» дуже високий рівень підготовки та високо оцінила якість роботи установи. Марина Лазебна підкреслила, що Бахмут завжди був одним із лідерів впровадження сучасних технологій, тому запропонувала взяти участь у пілотному проєкті з впровадження єдиної бази даних для соціальних служб, що має спростити роботу спеціалістів та пришвидшити надання послуг.