портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріуполець Антон Крюков здобув «золото» чемпіонату Європи-2022 з пауерліфтингу

Опубліковано 26 вересня 2022 року, 12:55 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

З 24 по 29 вересня в місті Тбілісі (Грузія) триває чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. У змаганнях беруть участь 155 спортсменів з 30 країн Європи.

У складі збірної команди нашої держави Донецьку область представляє майстер спорту України міжнародного класу Антон Крюков з Маріуполя. Через збройну агресію росіян наш атлет не мав можливості провести повноцінну підготовку до змагань, опинившись в окупації в Маріуполі. Замість тренувань йому довелось боротися за життя – ховатись у підвалі від обстрілів. Лише через три місяці Антону вдалось виїхати з окупації та почати підготовку до континентального чемпіонату, повідомляє Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Незважаючи на брак підготовки, Антон Крюков чудово виступив на європейському помості в Тбілісі. Наш атлет зафіксував штангу вагою 230 кг, що забезпечило йому золоту нагороду чемпіонату Європи у ваговій категорії до 107 кг. Срібним призером став Штефан Рошка з Молдови з результатом 187 кг, бронзовим призером – Міхал Салва з Польщі з результатом 186 кг.

Також Антон Крюков здобув срібну медаль відкритого чемпіонату Європи, в якому змагались спортсмени з усього світу. Переможцем відкритого чемпіонату став монгольський спортсмен з результатом 254 кг.

«Я задоволений своїм результатом. Вважаю, що ми виконали завдання-мінімум і завдання-максимум», – сказав Антон Крюков.

«Коли три місяці сидиш у підвалі без тренувань і потім маєш лише три місяці, аби набрати свою найкращу форму… Антон Крюков зробив неможливе», – зазначив головний тренер національної команди Олександр Алфьоров.

Інші новини за темою