портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольська лікарня №4 отримала від благодійників два апарати штучної вентиляції легенів

Опубліковано 23 липня 2020 року, 14:52

Два апарати штучної вентиляції легенів передав лікарні №4 у Маріуполі  Фонд Рината Ахметова в рамках боротьби з пандемією COVID-19.

Радник голови Донецької ОДА Микола Трофименко зазначив, що завдяки спільним зусиллям ОДА, місцевих рад і соціально відповідального бізнесу значно поліпшився технічний стан медичних закладів в регіоні, і тому зараз Донецька область готова до будь-якого розвитку подій, пов’язаних із пандемією коронавірусної хвороби.

«Епідемія COVID-19 у нашій області проходить у «легкому» режимі, і це заслуга наших медичних працівників. Дякую вам і дякую Фонду Рината Ахметова за систематичну важливу допомогу зі зміцнення технічного потенціалу закладів охорони здоров’я», – сказав Микола Трофименко.

Окрім апаратів ШВЛ, Фонд передав лікарні партію спеціальних медичних костюмів для лікарів, а також видав сертифікати десятьом лікарям лікарні, які пройшли вебінар на тему «Особливості респіраторної підтримки у разі COVID-19».

Нагадаємо, раніше Фонд передав чотири апарати штучної вентиляції легенів до маріупольської лікарні швидкої медичної допомоги.

Усього на Донеччині з початку пандемії коронавірусну хворобу виявили у 818 людей, одинадцятеро хворих померли. Наразі 214 мешканців області продовжують лікування, 593 – одужали.