портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольська лікарня отримала два апарати штучної вентиляції легенів

Опубліковано 18 червня 2020 року, 17:39

Два апарати штучної вентиляції легенів передав лікарні швидкої медичної допомоги у Маріуполі Фонд Ріната Ахметова в рамках боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

Слова подяки благодійникам та медичному персоналу лікарні висловили радник голови Донецької облдержадміністрації Микола Трофименко та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

«Донецька область і Маріуполь виявилися найбільш підготовленими до пандемії, адже впродовж останніх років систему охорони здоров’я зусиллями обласного та міського бюджетів наситили ефективним сучасним обладнанням. На щастя, зараз в області низький показник захворюваності на COVID-19 і високий показник одужання»,  – сказав Микола Трофименко.

Також він зазначив, що під час нещодавнього візиту до Маріуполя голова Донецької ОДА Павло Кириленко проінспектував міські заклади охорони здоров’я та пересвідчився, що лікарні та медичний персонал готові боротися із хворобою навіть у випадку погіршення ситуації. 

Головний лікар лікарні Сергій Орлеанський розповів, що й після закінчення пандемії ці апарати штучної вентиляції легенів продовжуватимуть рятувати життя пацієнтів кардіосудинного центру.

Окрім обладнання, персонал лікарні отримав також медичну форму і змогу пройти дистанційне навчання з питань протидії коронавірусній інфекції. Такий курс уже успішно пройшла завідувачка інфекційного відділу лікарні Олена Шаповал.

Станом на ранок 18 червня у Донецькій області виявлено 349 випадків захворювання на COVID-19 (у тому числі 116 - у Маріуполі) – це один із найнижчих показників в Україні. В області залишаються незайнятими 98% ліжок, відведених під лікування хворих на COVID-19.