портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольський Драмтеатр виступив на Міжнародному фестивалі українського театру «Схід-Захід» у Кракові

Опубліковано 12 вересня 2022 року, 17:28

Маріупольський Драмтеатр виступив на Міжнародному фестивалі українського театру «Схід-Захід» у Кракові. Цього року у фестивалі взяли участь театрали України, Польщі та Угорщини – наша країна була представлена 15 театрами, у тому числі і Маріупольським.

Незважаючи на те, що місто перебуває в окупації, а будівля самого театру була знищена підступним авіаударом, трупа маріупольського Драмтеатру вже відновила свою роботу в Ужгороді, а тепер представляє культурний центр Приазов’я і на міжнародній сцені.

На фестивалі маріупольці представили виставу “Крик нації” – щемливу постановку про країну, яка сотні років боролася за свою свободу, ідентичність і традиції. 

- Надзвичайно важливо, щоб маріупольський театр не просто зберігся, але й швидко реагував на події в Україні. Вистава “Крик нації” – це те, чого потребує сучасний український театр, – і те, чого потребує сучасний європейський глядач, - підкреслює начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. - Дякую організаторам фестивалю та маріупольським театралам за спільну чудову роботу. Вірю, що незабаром вільний український Маріуполь теж побачить сучасні постановки свого театру.