портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольський порт відзначив 131-у річницю від дня запуску

Опубліковано 03 вересня 2020 року, 18:50

У Маріупольському порту урочисто відсвяткували 131-у річницю від дня його запуску. Хоча рік не ювілейний, але 2020 рік виявився для порту знаковим, бо саме зараз вдалося стабілізувати роботу підприємства після різкого падіння обсягу перевезень, що сталося внаслідок російської агресії та окупації Криму.

Святкування відбулося безпосередньо на причалі й розпочалося із «танцю буксирів» в акваторії порту.

За дорученням голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка портовиків зі святом привітав його радник Микола Трофименко. Він подякував працівникам порту за їхній внесок у соціально-економічний розвиток Донецької області. «Маріупольський порт має стратегічне значення як в економічному, так і в безпековому плані, адже ви сприяєте і військово-морському флоту. Незважаючи на складну ситуацію в акваторії Азовського моря, ви розвиваєтеся, диверсифікуєте свої послуги, а отже маєте надзвичайно гарне майбутнє», – сказав Микола Трофименко.

П’ятеро працівників порту отримали подяки від Донецької обласної державної адміністрації.

Попри пандемію коронавірусної хвороби, що завдала великої шкоди економіці, Маріупольський порт продовжує економічне зростання: у першому півріччі 2020 року в порту перероблено понад 2,8 млн тонн вантажів, що в 1,23 рази більше, ніж за відповідний період попереднього року.