портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маріупольский театр реалізує українсько-французький проєкт «Memento»

Опубліковано 08 лютого 2023 року, 12:57 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) у серпні 2022 року підписав Угоду про творчу співпрацю з французькою театральною компанією Compagnie Hors Jeu. Це стало початком для спільного, основною метою якого є  розповідь про геноцид у сьому світі.

З 21 січня по 07 лютого 2023 року відбувся другий етап проєкту, що проходив неподалік французького міста Сен-Жуньян, в межах якого в.о.   директора-художнього керівника театру Людмила Колосович  взяла участь у театральній резиденції. Щоденні репетиції, акторські імпровізації, тренажі, майстер-класи з вокалу (українські пісні) та драматургії, вивчення історичних документів – все це проходило в атмосфері творчої співпраці та обміну мистецьким досвідом. 

Результатом заключної третьої частини міжнародного проєкту буде створення нової постановки на тему геноциду українського народу під час повномасштабного вторгнення російської федерації 24.02.2022. У виставі візьмуть участі актори Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) та французькі митці.

Прем'єра вистави «Memento» планується на 5 липня 2023 року у французькому  муніципалітеті Беллак, а далі її показ буде продовжено в Україні.