портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Маріупольську драму" побачили в Німеччині

Опубліковано 13 травня 2023 року, 21:58 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 13 травня 2023 року, колектив Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) в місті Лейпциг в театрі Schaubühne Lindenfels (Шаобюне Ліндельфелс) презентував виставу «Маріупольська драма» за свідченнями самих учасників вистави, які були в епіцентрі подій російського військового злочину і вижили.

У заході взяли участь заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, директор театру Schaubühne Lindenfels (Шаобюне Ліндельфелс) доктор Майкл Шрамм, керівник фонду Konrad Adenauer Тім Петерс, керівниця ЕАF-Berlin (Європейська академія для жінок в політиці та бізнесі) доктор Хельга Лукошат.

У своєму вітальному слові пані Юлія подякувала муніципалітету м. Лейпциг, фонду Konrad Adenauer, театру Schaubühne Lindenfels (Шаобюне Ліндельфелс) та всім, хто долучився до організації гастрольного туру нашого театру. 

«Сьогодні відбувається визначна подія в культурному житті не тільки Донеччини, а й всієї України - прем’єрний показ вистави театру, в серце якого росіяни скинули багатотонну бомбу. Не може бути пояснення цієї нелюдської жорстокості. Як ніколи і не буде прощення тим, хто приніс у нашу країну руйнування, кров, біль та страждання. Але ми віримо, що мистецтво може зцілити навіть понівечену душу. Знаємо, що обов’язково повернемося в нашу рідну Донеччину і український Маріуполь!» - зазначила Юлія Костюніна.

Перед початком показу вистави у холі приміщення театру були представлені роботи дитячої студії «Малювання як ART-терапія» та виставка фоторобіт «Соледар. Сіль. Війна». Перша частина виставки представлена роботами, на яких російська-українська війна зображена очима дітей. 

Друга частина виставки - світлинами фотографа Олександра Пархоменка та пресофіцерки 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Ірини Рибакової. На фотороботах можна побачити невеличке квітуче місто та історію захисників, які віддають свої життя за те, щоб уся наша країна не перетворилась на Соледар, Мар’їнку, Бахмут, Маріуполь.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації