портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Марія Тихонова з Донеччини здобула срібло на Європейських іграх у складі збірної України з пляжного футболу

Опубліковано 02 липня 2023 року, 08:38 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Найкращим серед 12 представників Донецької області на III Європейських іграх став результат Марії Тихонової, яка в складі жіночої збірної України з пляжного футболу здобула «срібло».

З 27 червня по 1 липня в польському місті Тарнув у рамках Європейських ігор-2023 відбулися змагання з пляжного футболу, за підсумками яких жіноча збірна України виборола срібні медалі. Свій внесок у історичний успіх українок зробила спортсменка Донецької області Марія Тихонова, представниця міста Бахмут, яка зіграла всі матчі команди.

На груповому етапі Україна спочатку поступилася Іспанії 4:6, а в другій зустрічі святкувала вольову звитягу 2:1 над Італією. Ці результати дозволили українкам вийти у півфінал, де вони обіграли Португалію з рахунком 3:1, а переможний третій гол забила Марія Тихонова. У фіналі Україні належало знову зустрітися з Іспанією – до речі, лідером світового рейтингу BSWW. На цей раз українки грали із суперницями на рівних: після основного часу рахунок був 1:1, екстратайм завершився 2:2, але в серії пенальті удача посміхнулася іспанкам.

На III Європейських Іграх, які цього разу проходять у Польщі, в українській делегації було всього 12 спортсменів з Донеччини, багато з яких показали на змаганнях високий результат та чималий потенціал на майбутні міжнародні змагання. Зокрема, Вікторія Ткачук виграла забіг на 400 метрів з бар’єрами, а Валерія Зіненко – стала четвертою в бігу на 5000 метрів. Також Вікторія Сухорукова стала четвертою у командних змаганнях зі стрільби кульової з гвинтівки з трьох положень з відстані 50 метрів; Андрій Гарбар зайняв 5-те місце з тхеквондо у категорії понад 87 кг; Ірина Хохлова посіла 6-те місце у змішаних командних змаганнях з сучасного п’ятиборства.

"Дякую всім атлетам, які, незважаючи ні на що, продовжують готуватися до всіх головних змагань, і вітаю з достойними результатами. Ваше завзяття гідне поваги!" - наголосив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.