портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Маємо вберегти життя дітей: Для учнів Донеччини провели онлайновий урок "Школа блогерів безпеки"

Опубліковано 10 квітня 2023 року, 13:12

Про безпеку поведінки в умовах війни говорили сьогодні зі школярами Донеччини на онлайновому уроці "Школа блогерів безпеки" представники обласної влади на чолі с начальником Донецької ОВА Павлом Кириленком, керівники обласних підрозділів поліції та ДСНС.   Ця серія онлайн-уроків проходить у межах освітньої ініціативи «Безпечна школа онлайн». 

- Діти повинні знати правило двох стін, як знайти укриття у випадку обстрілу та що брати з собою у тривожну валізку. Розмова про це завжди дуже складна — страшно усвідомлювати, що нашим дітям треба знати такі речі. Але це - життєва необхідність. Маємо вберегти життя дітей — для цього вони мають знати, як поводитися в екстрених ситуаціях, - наголошує Павло Кириленко. 

Окремо на уроці поговорили про правила поведінки із невідомими предметами - дитяча допитливість може коштувати дуже дорого в регіоні, всіяному мінами та нерозірваними боєприпасами.

Очільник області подякував вчителям, які докладають зусиль, щоб їхні учні були максимально захищені. 

- Це - наша спільна відповідальність. Подібні уроки проводитимуться в області системно, щонайменше - двічі на тиждень з усіма віковими категоріями школярів, - зазначив Павло Кириленко.

Планується проведення 10 онлайн-відеозустрічей «Школа блогерів безпеки» за темами: «Увага МІНИ! Залишайся в зоні безпеки!», «Увага МІНИ! Безпечно дій в екстремальних ситуаціях», «Безпека в моїй оселі», «Захисти свій інформаційний простір», «Безпека на дорозі», «Безпечно дій у стресових ситуаціях», «Безпечно спілкуйся і дій в інформаційному просторі», «Безпечно дій: домедична допомога», «Безпечно дій: правила пожежної безпеки»,  «Потрібна допомога – телефонуй, повідом, попроси!».