портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Механізми підтримки роботодавців при працевлаштуванні безробітних у дії

Опубліковано 04 серпня 2023 року, 12:29 , Донецький обласний центр зайнятості

Воєнні дії на території країни суттєво вплинули на ринок праці. Деякі роботодавці були вимушені релокувати свої активи до більш безпечних регіонів, а деякі – взагалі припинити свою діяльність. Саме тому без роботи залишилася мешканка Покровська Ганна.

Після невдалих спроб самостійного пошуку роботи жінка звернулася за допомогою до центру зайнятості. Безробітна брала участь у різноманітних семінарах і тренінгах, відвідувала роботодавців, і нарешті спільні дії дали позитивний результат. Ганна має досвід роботи у сфері торгівлі, тому вакансія продавця-консультанта у магазині «Камелія» зацікавила її. Після успішної співбесіди жінка була працевлаштована.

Крім цього, працедавець скористався правом на фінансову підтримку з боку держави при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних, яким складно знайти роботу.

Роботодавець буде одержувати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом 12 місяців.

Такий механізм підтримки роботодавців регламентований постановою Кабінету Міністрів України від 10.02.2023 № 124. Дія програми поширюється на роботодавців, які за направленням центру зайнятості працевлаштовують осіб, які належать до певних категорій населення та мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. Більш детально про неї можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/3pnWm90

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості