портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Мельпомена Таврії": Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) візьме участь у Міжнародному фестивалі

Опубліковано 11 вересня 2023 року, 14:09 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

8 вересня 2023 року розпочався XXV Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який триватиме до 16 вересня 2023 року. Фестиваль проходить під гаслом: "Ми вдома", що символізує повернення деокупованого Херсона. Участь у заходах візьмуть українські театри на своїх сценах, а також колективи з інших країн: Португалії, Туреччини, Словаччини та Німеччини.

У межах фестивалю відбудеться конкурсний перегляд театральних прем’єр: заплановано 70 показів 66 вистав 68 театрів. Експертна рада відзначить кращих акторів, сценографію, музичне та режисерське оформлення.

У цьому році запланована гостьова програма в інших містах країни та закордону на сценах театрів-учасників, також плануються заходи і в Херсоні в безпечному місці.

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) також бере участь у фестивалі. 15 вересня 2023 року відбудеться вистава «Приголомшена Тетяна» на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру (м. Ужгород). Цього разу глядачі познайомляться з творчістю грузинського драматурга Лаші Бугадзе у постановці режисерки, заслуженої артистки України Людмили Колосович.

Бажаємо успіху всім учасникам фестивалю та вболіваємо за наш театр!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації