портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканці КУ «Дружківський дитячий будинок-інтернат» взяли участь у заходах на підтримку незалежності і свободи України, проведених у Королівстві Іспанія

Опубліковано 23 грудня 2022 року, 11:11 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я мешканців КУ «Дружківський дитячий будинок-інтернат» було здійснено їх евакуацію, в тому числі 84 підопічних евакуйовано до Королівства Іспанія. З перших днів перебування за кордоном підопічні показали свій патріотичний дух і з гордістю розповідають своїм новим друзям про Україну.  В грудні вихованці закладу взяли участь у мітингу, організованому українцями, які мешкають в провінції Астурія, в підтримку України та проти терору, який влаштовує росія. Хода на підтримку українського народу з великим прапором України відбулася в іспанському місті Ов'єдо, повідомляють у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

В акції солідарності з Україною прийняло участь понад сто мешканців міста Ов'єдо, серед яких були місцеві жителі, а також українці, які через військову агресію рф вимушено покинули країну. Мітингувальники пройшли центральними вулицями міста, скандуючи гасла проти повномасштабної війни росії на території України. 

На заході відчувалися хвиля підтримки незламного, рішучого українського народу, єдність суспільства проти насилля та терору, яке здійснює держава-агресор рф, єдність в міцності громадян України та в їх бажанні скорішого миру.

- Ми пишаємося нашими підопічними. Чекаємо найскорішого повернення їх додому. Висловлюємо щиру вдячність Королівству Іспанія - країні яка прихистила наших мешканців, її громадянам та волонтерським організаціям, - наголошують у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.