портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканців Донеччини закликають працювати безпечно

Опубліковано 03 серпня 2021 року, 14:57 , Донецький обласний центр зайнятості

Фахівці Донецької обласної служби зайнятості долучилися до загальнонаціональної інформаційної кампанії «Працюй безпечно», яка відбулася з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Наприкінці липня спеціалісти міських та районних центрів зайнятості Донеччини провели низку заходів, направлених на вирішення проблеми нелегальної трудової міграції та виникнення ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми.

Під час заходів були розглянуті питання щодо видів шахрайства при працевлаштуванні за кордоном, форм експлуатації людей та методів захисту від цієї проблеми. Фахівці ознайомили учасників з основними помилками, що допускають громадяни України, які виїжджають за межі держави та стають «живим товаром», потрапляючи в рабство. Клієнти служби зайнятості ознайомились з найпростішими правилами, які допоможуть не стати жертвами торгівлі людьми. Також фахівці надали інформацію, що стосується допомоги постраждалим від цього виду шахрайства, яку можна отримати в державних установах та міжнародних організаціях.

Окрім цього, під час заходів розглядалися питання щодо легалізації праці. Фахівці служби зайнятості акцентували увагу учасників на тому, що трудові відносини між роботодавцями та працівниками завжди повинні будуватися на законодавчій основі.

«Торгівля людьми – одна з найактуальніших проблем України та всього світу. Підвищення рівня обізнаності громадян щодо цієї проблем наближає нас до її подолання. Кожен повинен володіти інформацією, щоб не потрапити в тенета рабства і уникнути негативних наслідків торгівлі людьми», - зазначили фахівці служби зайнятості.