портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканців Донеччини запрошують взяти участь патріотичному забігу в пам’ять про загиблих Захисників України

Опубліковано 03 липня 2024 року, 19:30

Про щорічний патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» під час брифінгу розповів начальник управління з питань ветеранської політики Донецької облдержадміністрації Артур Насібян.

Цей забіг – гарний привід нагадати всій країні та самим собі про ту ціну, яку щодня воїни платять за мир та безпеку нашої держави.

Захід приурочений до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що відзначається 29 серпня. Він був започаткований у 2018 році, і продовжує традицію такого способу вшанування пам’яті героїв.

Донецьку область щороку представляють як професійні спортсмени та учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, так і люди, які хочуть вшанувати пам’ять героїв.

«Донеччина активно долучилась до участі у Забігу з 2020 року, коли у Краматорську і Покровську відбулись офіційні заходи. У 2021 році Забіг знову відбувся у Краматорську і Покровську. У 2022 році, попри війну, понад 300 мешканців Донеччини взяли участь у цьому заході.

У 2023 році Забіг зібрав рекордну кількість бажаючих вшанувати пам'ять наших Захисників і Захисниць – по всій країні 6205 зареєстрованих учасників, зокрема й донеччани.

Цього року забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбудеться 31 серпня о 9.01, одразу після загальнонаціональної хвилини мовчання», - про це повідомив Артур Насібян під час брифінгу.

Для участі в забігу необхідно:

- визначити дистанцію для себе – 2, 5 або 10 км;

- після реєстрації отримати на електронну пошту свій номер та роздрукувати його;

- пробігти обрану дистанцію в будь-якому місці; 

- розмістити у соціальній мережі світлину із забігу з історією героя.