портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканцям Донеччини надають соціальні послуги догляду вдома

Опубліковано 15 травня 2023 року, 18:33 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Станом на 15 травня 2023 року 12 територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та 17 центрами надання соціальних послуг  забезпечено надання соціальної послуги догляду вдома 4248 особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

З початку введення воєнного стану, соціальними робітниками територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та центрів надання соціальних послуг забезпечено адресну доставку гуманітарної, благодійної допомоги отримувачам соціальної послуги догляду вдома на базі вказаних установ.

З метою сприяння та координації дій з надання соціально-гуманітарної допомоги, надання невідкладної допомоги евакуйованим мешканцям Донецької області, які перемістилися до інших областей України, утворено гуманітарні центри (штаби, хаби).

На сьогодні  в 16 областях (27 містах) України працює 64 гуманітарних центри (штаби, хаби), з яких 7 - обласних та 57 - утворені райдержадміністраціями, районними військовими адміністраціями / військовими адміністраціями населених пунктів / виконавчими органами рад територіальних громад.

До роботи в осередках залучено працівників місцевих органів влади, які перемістилися за межі Донецької області.

В таких локаціях евакуйовані мешканці Донецької області отримують широкий спектр послуг: надання консультацій із соціальних та інших юридичних питань, психологічну та гуманітарну допомогу, соціальну та психологічну адаптацію для дітей та молоді, надання медичних послуг та консультацій, сприяння у працевлаштуванні ВПО, покращення цифрової грамотності, співпраця з підприємцями та допомога релокованому бізнесу.

Організовується проведення освітніх, навчальних та мотиваційних заходів, заходів щодо адаптації ВПО у приймаючих громадах (інтеграція ВПО), заходів з реалізації соціальних проєктів, проведення тренінгів для персоналу гуманітарних центрів тощо.