портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканцям Донеччини за рік призначено понад 100 млн гривень компенсації за житло, зруйноване внаслідок агресії РФ

Опубліковано 10 грудня 2021 року, 11:18

Сімнадцяте засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, відбулось під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна сьогодні, 10 грудня.

На засіданнях комісії від початку 2021 року прийнято рішення щодо надання грошової компенсації 466 постраждалим особам на загальну суму 101,7 мільйона гривень, що складає 90% від передбачених коштів у Державному бюджеті на 2021 рік за цією програмою.

Всього за 2020-2021 рік облдержадміністрацією проведено 22 засідання комісії, на яких ухвалені рішення надати грошову компенсацію за зруйноване житло 510 постраждалим особам на загальну суму 113,6 мільйона гривень.

Заступник очільника області подякував членам комісії за плідну роботу та наголосив, що Донецька облдержадміністрація наступного року докладатиме зусиль для продовження програми з надання компенсацій за зруйноване житло, а також долучиться до розробки інших цільових програм, покликаних матеріально компенсувати шкоду, заподіяну збройною агресією Російської Федерації. Зокрема, йдеться про продовження відновлення житла на лінії розмежування та надання компенсацій цивільним особам, які отримали поранення або інвалідність внаслідок обстрілів з боку агресора.