портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканка Маріуполя повертає дітей в Україну

Опубліковано 25 липня 2024 року, 17:36 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

#ВПО_Нові_умови_Нове_життя

Мешканці Донецької області - незламні: не тільки не падають духом, а й допомагають іншим.

Анастасія Халіулова – мешканка Маріуполя. У рідному місті вона працювала в Товаристві Червоного Хреста України. «Після пережитого, про яке я не хочу згадувати, для мене стало важливим допомагати іншим», - каже Анастасія. 

Зараз Анастасія мешкає в Івано-Франківську, приймає участь у проєкті «Шлях додому», працює координаторкою Громадської спілки «Українська мережа за права дитини», членами якої є 33 потужні українські та міжнародні організації і благодійні фонди, які здійснюють свою діяльність по всій Україні з метою забезпечення прав та добробуту дитини. 

«Мета нашої спілки, щоб кожна дитина зростала у щасливому, здоровому, надійному, родинному середовищі, коли її особистість та права поважають», – розповідає Анастасія.

Анастасія бере участь у проєктах, які допомогають батькам й опікунам, чиї діти були депортовані до росії або незаконно переміщені на тимчасово окуповані території, повернути дітей додому (зараз це понад 200 дітей).

Після повернення в Україну, дітей чекає програма реабілітації, у якій дівчина бере активну участь. Її завдання - одразу включитися, заспокоїти та підтримати в будь-який час і за будь-яких умов. Формуючи програму реабілітації для дітей та їхніх родин, Анастасія робить акцент на арт-терапевтичних заходах та індивідуальних консультаціях. 

«Ми приймаємо їхню чуттєвість, вразливість і сум. Допомагаємо знайти шлях та сили, щоб вони змогли самостійно будувати своє життя», - ділиться Анастасія.

Діти – майбутнє української нації!

Разом до Перемоги!