портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Андрія Аскерова

Опубліковано 31 липня 2023 року, 13:25 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Пропонуємо вашій увазі черговий матеріал рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Андрій Аскеров має багатогранну біографію. Він народився 2 листопада 1985 року у місті Душанбе, Республіка Таджикистан. По-справжньому талановитий та наполегливий, Андрій здобув освіту у Красноармійському індустріальному інституті ДонНТУ та на факультеті з фізичного виховання Донбаського державного університету у місті Слов'янськ.

Пройшовши шлях від шахтаря - гірника до тренера - викладача з волейболу дитячо-юнацької спортивної школи відділу справ сім'ї, молоді та спорту Добропільської міської ради, Андрій блискуче здобував нагороди і титули призера Всеукраїнської спартакіади вугільників України, Кубка України з волейболу та обласних змагань.

Однак, справжнім випробуванням для Андрія стала російська агресія, коли він добровільно вступив до лав Збройних сил України, приєднавшись до десантно-штурмових військ 81 окремої бригади. На полі бою він демонстрував надзвичайну мужність та відданість, але під час зачистки Лиману і рятування поранених товаришів він віддав усе. Вибух міни, залишеної російськими військами, позбавив його частини ноги. Андрія перевели в лікарні Дніпра, потім до Вінниці та Немирова, і наостанок до Львова, де він проходив складну реабілітацію.

Не зважаючи на важкі перешкоди, Андрій не здавався. Він плідно працював над своєю фізичною формою, адже хотів повернутися у ряди військових. За допомогою спеціальних тренажерів та вольової наснаги, він зміцнив своє тіло і дух. Один із таких тренажерів, "Блокова рамка", був створений з використанням металу від Азовсталі. Це обладнання передали Національному реабілітаційному центру "Незламні" у Львові в рамках українсько-швейцарського проєкту "Реабілітація травм війни" та БФ "Пацієнти України".

Зараз Андрій ділиться своїм досвідом як координатор соціального проєкту Офісу Президента України "Активні парки - локації здорової України". Він активно проводить оздоровчі рухові активності для всіх громадян міста Добропілля. Волелюбний і впевнений у своїх здібностях, Андрій Аскеров став справжнім прикладом життєвої мудрості, сили духу і незламності. 

Його визначний подвиг надихає та підтримує інших військових та громадян, допомагаючи їм знайти силу у важкі часи.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації