портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Андрія Пузікова

Опубліковано 27 березня 2023 року, 11:59 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Андрій Пузіков - черговий герой рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів

Розповідає Андрій Пузіков Андрій - волонтер за покликом долі, голова ГО «Ініціативний Покровськ», приватний підприємець: "Я народився в шахтарському містечку Добропілля Донецької області, де прожив все дитинство та юність. На початку 2000-х волею долі я опинився в Покровську, і в це місто одразу закохався. Тут зустрів свою дружину, яка стала моєю музою та натхненням. Тут ми планували та будували наше майбутнє. Народження коханої донечки, придбання першого, власного житла - це ті кроки мого життя, після яких я зрозумів власну відповідальність за життя та добробут родини. Поява родинної оселі та створення молодої родини спонукали мене до роздумів про сенс нашого життя. Егоїзм та турбота про себе відходили на задній план. Ці етапи мого життя формували в мені бажання турбуватись та допомагати рідним і близьким, але були ще інші етапи – ті, що відбувались в Україні. Під час цих подій я зрозумів що Україна - жива та дихаюча країна. Помаранчева революція розкрила мені очі на власний рух нашої європейської держави, а вже під час Революції Гідності прийшло розуміння, що не можна сидіти, склавши руки. З Покровська почався мій шлях волонтера та громадського діяча. Першу свою поїздку пам’ятаю, як зараз - це було наприкінці весни, на прохання мого знайомого з Павлограда. Він попросив допомогти їжею та водою його братові, який був медиком у 28-й бригаді та знаходився на блокпосту на Донецькій трасі. І після цієї поїздки все закрутилось: 28-а бригада, 93-я бригада, 128-а бригада та 10-а окрема гірсько-штурмова бригада, Невельське, Водяне, Піски. В нашу волонтерську діяльність входили не тільки їжа та вода, а ще військова форма, як літня, так потім і зимова, скоби та плівка для укриттів, ліки, бронежилети та ще багато іншого. Ми не обмежувались цією географією та лише військовими, ми шукали варіанти допомоги цивільним в Мар’їнці та Красногорівці. Я за власні кошти скуповував продукти на оптово-продуктових базах та формував продуктові набори, які разом з дружиною відвозили в ці міста, де роздавали сім’ям з дітьми. А ще співпрацювали з місцевими греко-католицькими парафіями, яким допомагали в організаційних заходах з питань придбання будматеріалів та відбудови деяких руйнувань після обстрілів. За цей час набув низку нагород та відзнак від п’ятого Президента України, обласної державної адміністрації та окремих бригад. На своєму життєвому шляху я зустрів багато цікавих людей з різних сфер суспільного життя – це  депутати, військовослужбовці, госпітальєри, історики. Кожна зустріч, кожне спілкування надихали мене рухатися далі та робити ще більше".

Попри активне волонтерське життя, в Андрія додалась ще громадська діяльність.

"Гарні були часи, але це минуле. А що зараз? А зараз окрім волонтерства додалась і громадська діяльність, - розповідає Андрій. - Не дивлячись на важку ситуацію в нашій області, багато активних людей все одно залишаються в місті. Тому, заради підтримки населення та розвитку нашої громади,  виникла ідея об’єднатися і разом з командою однодумців створити ГО «Ініціативний Покровськ». Наразі за невеликий термін діяльності нашої команди було організовано та проведено велику кількість заходів, майстеркласів: виготовлення окопних свічок, розмальовування пряників, Шевченківські читання, толоки, вечори настільних ігор, фільмів. І це ще не весь перелік нашої діяльності, бо за цей час наша ГО зробила багато поїздок на передову для передачі допомоги нашим хлопцям. Я разом з членами нашої організації  повсякчасно проходимо різноманітні тренінги, воркшопи та вебінари для підвищення рівня кваліфікації та набуття нових знань: співпраця з міжнародними організаціями, створення суспільного підприємства, розв'язання екологічних проблем, зокрема, проблеми перероблення сміття в Україні та світі. Здобутим досвідом плануємо в майбутньому ділитись з іншими громадами та разом втілювати їх в життя.

Тому ось я тут, у свій час, на своєму місті, займаюся своєю справою, разом зі своєю крутою командою. По переду у нас великі випробування та звершення, тому можу впевнено сказати:  «Далі буде!»".

За матеріалами  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації