портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Благодійного фонду «Слов’янська мрія»

Опубліковано 02 березня 2023 року, 10:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Пропонуємо вашій увазі черговий матеріал з циклу публікацій "Ми є. Були. І будем ми!", підготовлений управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації:

"Мріємо і діємо - це гасло Благодійного фонду «Слов’янська мрія».

"Слов’янська мрія" - це  команда однодумців,  в оточені яких почуваєш себе впевнено, тут  тебе підтримують,  зрозуміють.  Саме така команда - то є давня мрія  виконавчої директорки фонду  Євгенії Алфімової. Завдяки її  натхненню, вмінню об’єднувати людей у 2014 році сформувалась компанія завзятих, які створили Благодійний фонд «Слов’янська мрія».

Першим сміливим проєктом, а пізніше і «візитівкою»  був створений  затишний сквер «Мрія». 

З 2014 року було зроблено багато  роботи для того, щоб занедбаний захаращений зелений куточок у центрі міста став справжнім сквером, з офіційною назвою, документами. Навіть зупинка  для громадського транспорту перейменована у  «Сквер Мрія».

Сьогодні Благодійний фонд «Слов’янська мрія» - це не лише  друзі, партнери. Серед прихильників і благодійників Фонду є  і високопосадовці, і підприємці, і пересічні чуйні та небайдужі люди, з різних куточків України, а тепер і світу.

Кожен член, членкиня, волонтер і волонтерка Благодійного фонду – це люди, які  люблять наше рідне місто! Ми мріємо і вже бачимо його квітучим і успішним, з чудовими краєвидами, зручними скверами, чуйними культурними громадянами.

Усе, що ми робимо - для блага мешканців Слов’янська. Маємо надію, що своїм прикладом ми надихаємо й інших людей  самим ставати Творцями свого життя, будівельниками свого міста, сміливими реалізаторами своїх мрій і побажань.

Разом - ми сила! Разом ми зможемо усе!!!

Наша місія: згуртовуємо громаду для змін у суспільстві, формуючи нове усвідомлення, зберігаючи та/або трансформуючи спадщину.

Наша візія : творимо місто щасливих людей.

З 2014 до 2022 року командою та партнерами фонду розроблено чимало проєктів. Багато з яких отримали  гранти на їх реалізацію і від національних і міжнародних донорів.

Ми створювали й  маленькі дитячі простори, і замахнулися на величезний проєкт будівництва інклюзивного сучасного скверу.

Так було, до 24 лютого 2022 року.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну  наша діяльність звичайно змінилася.  Завдяки напрацьованому досвіду, відданій команді, репутації фонду, ми змогли швидко й ефективно організувати допомогу для мешканців міста, людям  які рятувалися в нашому місті та потребували гуманітарної допомоги.

Перший місяць військових дій  в офісі Фонду майже  щодня проводилися антистресові заняття для людей, щоб зменшити рівень їхнього страху, тривоги та паніки.

А ще ми почали випікати пиріжки та різні смаколики для бійців тероборони, для активістів волонтерських центрів, військових, які несли службу на блокпостах, щоб вони відчували підтримку та турботу з боку мешканців  міста.

До кінця березня 2022 року,  майже всі члени команди Фонду були вимушені евакуюватися.

І роз'їхалися ми по різних  містах і країнах. Але весь цей час фонд не припиняв працювати.

Наші чоловіки, які залишалися у місті,  взяли ініціативу у свої руки. Розпочали приймати, розподіляти та видавати гуманітарну допомогу, яку уже надавали міжнародні організації.

Згодом наша команда поповнилася новими, неймовірно сміливими та активними людьми.

Проєкти з кожним місяцем ставали дедалі більш масштабними. Чисельність бенефіціарів зросла від 100 людей до 5000 по  окремих проєктах.

Не дивлячись на те, що всі члени нашої команди нині перебувають у різних країнах, ми продовжуємо бути єдиною командою. Реалізовуємо проєкти, навчаємося, розвиваємося. Разом допомагаємо людям.

Віримо, що скоро ми всі повернемося, наповнені новими ідеями та новим досвідом! Будемо  реалізовувати проєкти на користь рідного міста та нашої України.

Впевнені, що лише щасливі люди можуть зробити Слов'янськ, Україну та всю нашу Землю щасливими.           

І наша місія залишається незмінною: згуртуємо громаду для змін у суспільстві, формуючи нове усвідомлення, зберігаючи та трансформуючи спадщину".



За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації