портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Данила Проломова

Опубліковано 16 березня 2023 року, 12:57

Данило Проломов - ще один герой рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів.

«Мене звати Данило Проломов, я народився і виріс у квітучому місті Курахове. Із самого дитинства я займався танцями, образотворчим мистецтвом, музикою (клас гітари), карате та кікбоксингом. Кожен день тижня, як і кожна година мого часу були щільно розписані. В більш старшому віці я мав зробити для себе вибір, чого ж саме я хочу досягти, обрати із великого списку захоплень одне. Проаналізувавши себе, обрав кікбоксинг, зараз я багаторазовий чемпіон України, чемпіон Європи 2021 р., бронзовий призер Європи та Світу 2022 р., кандидат в майстри спорту, член збірної національної команди України. Я, як спортсмен, будував стратегічні плани на своє майбутнє, але мої плани зруйнувала війна…».

Окрім спорту Данило є постійним волонтером в молодіжному центрі «380 Вольт», хлопець активно долучається до громадського та культурного життя громади. У 2019 р. Данило виграв конкурс грантових проєктів від ДТЕК «Громада своїми руками» і створив фотостудію для молоді Курахівської громади. У 2021 році юнак вступив до Харківської академії фізичної культури, де успішно навчався та працював фотографом на фрилансі.

«Війна застала мене у потязі під Києвом, куди я їхав зробити круту фотосесію для розвитку нашої фотостудії, але вже вранці наш потяг зупинили… російські ракети, які почали бомбити всю країну… З того часу я  тимчасово проживаю в Києві. Десь с пів року я намагався просто вижити, працював в мас-маркетах одразу продавцем, потім заступником керуючого магазином, був і охоронцем… Але моє спортивне мислення та активна соціальна позиція не давали мені прийняти себе в торгівлі. Врешті-решт, я знайшов роботу за своїм профілем - тренер з кікбоксингу в спортивному клубі. Але ж лишилась ще соціальна потреба, маючи підтримку колег (до речі, більшість яких з Донеччини) та рідних, ми почали планувати, як зможемо бути корисними нашим землякам з Донеччини. Напередодні новорічних свят організували благодійні тренування, де зібрали понад 11 000 грн, на які закупили крутезні подарунки для діточок з Донецької області. То було те саме відчуття, якого ми всі так прагнули, відчуття того, що ти можеш бути «Сантою». Після новорічних свят я був дуже вмотивований, вмотивований емоціями дітей та їх батьків. Тому вирішив знайти приміщення для безкоштовних тренувань з кікбоксингу саме для дітей Донеччини. Налагодивши співпрацю з центром «Я Маріуполь», ми почали проводити безкоштовні заняття для нашої молоді. Тому кожної суботи чекатиму нашу молодь за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська 9, (станція метро "Чернігівська".

На питання "Де плануєш святкувати Перемогу?" Данило відповів: «У рідному, квітучому місті! Яким би містом можливостей не був Київ, ми маємо розбудовувати та розвивати свої рідні громади! Патріотизм має починатись з любові до своєї домівки, свого міста або села, адже якщо ви не любите своє рідне місто, таке ж ставлення у вас буде і до держави».

За матеріалами  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації