портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Дмитра Аліти

Опубліковано 23 лютого 2023 року, 10:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Історію Дмитра Аліти від першої особи цитує у своїй новій рубриці управління сім`ї, молоді та заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації:

"Я, курсант факультету №1 капрал Донецького державного університету внутрішніх справ поліції Дмитро Аліта є уродженцем смт. Сартана що на Донеччині, яке, починаючи з 2014 року, опинилось на лінії зіткнення. Населений пункт неодноразово піддавався численним ворожим атакам, бомбардуванням, внаслідок яких гинули мирні мешканці, а селище зазнавало значних руйнувань. Саме тому ще в шкільні роки я чітко усвідомив своє призначення – захищати Батьківщину як правоохоронець, підтримувати правопорядок та допомагати людям.

Моє рідне селище у день повномасштабного вторгнення російської федерації одним з перших «зустріло» ворожі обстріли. Вранці 24 лютого 2022 року, попри страшні вибухи, руйнування домівок та паніку серед населення, я прибув за наказом керівництва до місця розташування університету у м. Маріуполі. В укритті, де перебували усі курсанти та співробітники, всіляко підтримував і заспокоював першокурсників, ставши для них своєрідним «польовим психологом» та «старшим братом».

Після отримання наказу про евакуацію особового складу з міста Маріуполя, зателефонував батькам, які залишились дома під артилерійськими обстрілами загарбників, попросивши їх дбати про власну безпеку. Ані секунди не вагаючись, прийняв для себе рішення залишитись вірним Присязі поліцейського та виконати наказ керівництва про переміщення до іншого міста.

Під час підготовки до переїзду я допомагав сокурсникам і друзям збирати речі та харчові продукти. Усвідомлюючи небезпеку, організував виїзд курсантів, які не встигли зібрати усі особисті документи, до мікрорайону "Східний" міста Маріуполя, незважаючи, що звідти постійно надходили повідомлення про численні вибухи, людські жертви та руйнування.

Під час формування автотранспортної колони для вимушеної евакуації з міста Маріуполя я взяв на себе відповідальність та сів за кермо евакуаційного автобуса та в загальній колоні автотранспорту університету перевіз близько 60 курсантів з міста Маріуполя до міста Кривий Ріг, здолавши у нічний час понад 500 кілометрів.    

Наразі прохожу стажування на посаді слідчого відділу поліції №4 Краматорського районного управління ГУНП в Донецькій області. Документую воєнні злочини та допомагаю місцевим мешканцям міста Слов’янськ. Віримо в нашу Перемогу! Слава Україні!"

За матеріалами управління сім`ї, молоді та заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації