портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Ганни Голубцової

Опубліковано 03 липня 2023 року, 11:22 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Ганна Голубцова - героїня рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації. Матеріал про неї пропонуємо вашій увазі: 

З моменту переїзду у 2017 році зі Львова до Бахмута та до широкомасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ вона займалася своєю улюбленою справою – керувала в Народному Домі вокальним ансамблем народної та сучасної пісні «Рапсодія».

Ганна Голубцова – яскравий представник працівників культури Бахмуту. Без участі Ганни та її ансамблю не обходилося практично жодного святкового заходу у місті та районі. Вона чудово співала разом зі своїми вихованцями. Виступ «Рапсодії» - це не тільки професійний вокал, але і цікава мінівистава, що приносило незрівнянне задоволення глядачам. Для Анни шестирічний період активної творчої роботи в Народному Домі сприяв її зростанню як виконавиці, а також успішній самореалізації як керівника та організатора великого творчого колективу. Вона була щаслива. Її дуже любили і дорослі, і молоді учасники ансамблю. І це кохання було взаємним.

Проте війна різко змінила плани Анни на майбутнє. Улюблену роботу довелося на невизначений час відкласти та зайнятися більш простою, але необхідною справою. Спочатку плела захисні сітки для військових, а потім разом із колегами почала працювати у центрі допомоги мешканцям Бахмута на базі ДК імені Мартинова.

«Вся «культура» – від прибиральниці та до завідувачки відділу культури працювали тоді в центрі, – згадує Ганна. – Видавали гуманітарну допомогу, що надійшла від Бахмутської міської ради та різних благодійних фондів. Це насамперед продуктові набори, дитяче харчування, одяг, ковдри, генератори та інші речі, необхідні людям для існування в умовах воєнних дій». 

Згодом ситуація в місті тільки погіршувалась. ДК імені Мартинова було зруйновано. Частково збереглося приміщення клубу ветеранів, де міський центр допомоги продовжував свою роботу. Не витримуючи напруження, його працівники поступово виїжджали із міста. Залишилися найстійкіші. Серед них була і Ганна Голубцова. Її рішення залишитися в місті було продиктовано ще й відповідальністю перед членами своєї сім'ї, які з ризиком для життя допомагали їй роздавати гуманітарну допомогу, ремонтували у будинках вікна, дбали про людей похилого віку.

Залишалася Ганна у Бахмуті до лютого 2023 року. Коли ж усі можливості продовжувати роботу в центрі були вичерпані, вона разом із сім'єю та домашніми тваринами евакуювалася до Костянтинівки. Деякий час попрацювала в центрі допомоги переселенцям, подібному до того, що був у Бахмуті. Обстріли Костянтинівки в цей час ставали дедалі інтенсивнішими і частішими, й Ганна, не витримавши фізичної та емоційної напруги, переїхала до Чернігова.

Протягом минулого року вона не втрачала зв'язку зі своїми вихованцями з ансамблю «Рапсодія» та дитячої шоу-групи «Лельполель», попри те, що в цей час Ганна не мала змоги займатися творчістю. Тому, приїхавши у квітні до Чернігова, вона взяла невелику паузу на відпочинок та психологічне відновлення та з ентузіазмом зайнялася улюбленою справою. Її вокальні колективи «Рапсодія» та «Лельпольель» лише у квітні та травні 2023 року взяли участь у двох міжнародних та двох всеукраїнських конкурсах мистецтв: «Трансформація», «Зоряна мить», «Віра», «Мамині очі». На всіх цих конкурсах вихованці Ганни Голубцової були серед лауреатів.

Пройшовши через важкі випробування, вона не втратила оптимізму і віри в людей, у їхні можливості змінити світ на краще. „На превеликий жаль, сьогодні весь український народ опинився у найскладніших життєвих умовах, - каже Ганна, - Але це не привід зупинитися і чекати, сподіваючись, що все повернеться на свої кола. Є борці, які захищають нас на передовій, а є ми - звичайні люди, той самий невидимий фронт, на якому всі професії важливі. Потрібно продовжувати рухатися далі та розвиватися, адже це і є життя”.

За матеріалами  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації