портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. і будем ми! Історія Наталі Профатілової

Опубліковано 08 червня 2023 року, 12:48 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Наталя Профатілова - керівник громадської організації “Світанок села Яковлівки”,  директор Яковлівської школи Соледарської громади.  Вона - героїня рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів. Нижче пропонуємо вашій увазі матеріал управління:   

“Громадською діяльністю займаюсь вже понад десять років, очоливши громадську організацію в невеличкому селі Яковлівка Соледарської громади Донецької області. Саме ця діяльність дала розуміння, як вирішити багато складних соціально-економічних питань населення твоєї громади того часу. Разом зі своєю командою реалізовували соціальні, культурні та інфраструктурні проєкти, направлені на вирішення питань безпеки населеного пункту, розвитку дітей та молоді, гендерної рівності, відповідального батьківства тощо, залучивши до громади з 2016 по 2021 роки більше ніж 800 тисяч гривень позабюджетних грантових коштів.”

Війна зруйнувала будинок Наталі, школу в якій працювала, село в якому жила. Довелося терміново покидати рідну домівку та разом з маленькою трирічною донечкою переїхати на деякий час до Польщі.

“Пам’ятаю, як  нас обстріляли в перші дні війни, це був жах! Мою родину врятував підвал в будинку. Земля пішла з-під ніг, тоді зрозуміла, що життя - найцінніше! Всі плани було зруйновано...”

Громадська організація знаходиться в евакуації в м. Києві та продовжує свою діяльність на чолі з її керівником.

“В  ці складні для нас часи продовжую працювати для людей та заради нашого майбутнього. Наразі, пріоритетним напрямком вважаю  роботу зі згуртованості  мешканців Соледарської громади, дітей та молоді, найбільш вразливих категорій населення: багатодітних родин, дітей-сиріт та під опікою, дітей військовослужбовців ЗСУ.”

В березні 2023 року Наталя розпочала  грантовий  мистецький  проєкт для дітей Соледарської громади “Об’єднані сіллю”.

“Головною метою цього проєкту стало згуртування соледарської ком’юніті, шляхом залучення до творчості найменших її мешканців, які тимчасово перемістилися в найбільш безпечні регіони України. Перші учасники проєкту вже отримали артбокси та взяли участь у майстер-класах з розпису екосумок. Діти із задоволенням та натхненням створюють свої власні шопери. Адже, попри війну, віддаленість від рідного дому та друзів,  у  дітей є право  на дитинство та яскраві емоції.”

“Ми обов’язково переможемо та повернемось додому, в наш рідний край, а досвід громадської роботи, неодмінно знадобиться для відбудови Незалежної Вільної України! Продовжуємо працювати заради нашого світлого майбутнього! Слава Україні!”

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації