портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Олександра Нестеренка

Опубліковано 09 березня 2023 року, 10:29 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Олександр Нестеренко – волонтер з Покровська з відкритим серцем та невичерпною мотивацією допомагати.  Розповідь про нього - з нової рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів

"Покровськ - чарівне місце з дивовижною історією та культурою, з надзвичайно сильним та щирими людьми. Наші люди готові віддати останнє, проте допомогти тим, хто цього так потребує", —   розповідає Олександр.

Ще зі студентських років Олександр не міг стояти осторонь подій, що розгортались з 2014 року: активно долучався до молодіжних та волонтерських середовищ, де вже спільно впроваджували різноманітні освітні, культурні проєкти, налагоджували співпрацю з митцями, організаціями, владою. Зі своїми однодумцями не раз відвідував військових.  Завдяки такому досвіду парубку вдалося побудувати чіткий алгоритм дій для допомоги ЗСУ, адже кожне завдання чітко ділилося на підзавдання.

2022 рік повністю присвятив допомозі військовим.  Автомобілі, запчастини для ремонту, шини, «очі», генератори, дрони, бронежилети, рації, медикаменти, харчові продукти, смаколики – далеко не весь перелік того, що було доправлено захисникам на передові позиції, до підрозділів ТрО.

Олександр зізнається, що саме завдяки тісній співпраці з ініціативними та небайдужими людьми, вдається зробити більше, ніж очікував: "Волонтерська діяльність – це поклик серця, це допомога абсолютно у всіх сферах для повноцінного квітучого майбутнього нашої країни. Я волонтерю! Ми всі волонтеримо! Тому, що по-іншому неможливо! Ми маємо бути тут, має бути єдиними, як ніколи, аби врятувати нашу країну! Допомагати – у ДНК кожного з нас".

Тримає Олександр не тільки волонтерський фронт, а й освітній. Розповідає, що навчання дітям дається складніше, ніж раніше, проте намагається зробити все, аби уроки приносили задоволення, потрібні знання. Учні вірять і повністю довіряють ЗСУ. Вірять у перемогу українського народу, допомагають наблизити її всіма доступними шляхами. Без сумніву – це мотивує рухатись далі, не зупинятись ні на хвилину!

Також, Олександр зазначає: "Розуміємо, що не існує малої чи великої допомоги. Вона рятує чиєсь життя. Вироблення окопних свічок, які зігрівають наших військових, дитячі малюнки та поробки – зігрівають серця, підтримують моральний дух. Кожен важливий! Адже ми допомагаємо тим, хто бореться, ми – це міст між миром і війною".

Олександр з однодумцями не зупинятимуться та усіма силами допомагатимуть наближати перемогу.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації