портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія родини Єршових

Опубліковано 26 червня 2023 року, 11:52 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Пропонуємо Вашій увазі черговий матеріал рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Сьогоднішня історія розказує про «Золоте серце» Курахівської громади, родину Єршових. Не один рік поспіль ця сім’я допомагає нужденним - від благодійних обідів до ремонту житла. Родина - засновниця  християнського об’єднання «Віфлеєм».

На даний час християнське об’єднання Віфлеєм покриває своєю допомогою не лише Курахівську громаду, але і Мар’їнську, Вугледарську, Великоновоселківську та частково Селидівську громади. Опікуються також людьми, які виїхали в наближені громади (Дніпропетровщина).

Волонтери доставляють гуманітарну допомогу в самі небезпечні куточки громад, які знаходяться на лінії вогню. Допомога, яку надає об’єднання - це продукти харчування, питна вода, гігієнічні набори, медикаменти, будівельні матеріали, евакуація населення. Також родина надає прихисток та можливість зарядити мобільні телефони, коли це потрібно, та випити чогось гарячого. Це родина дуже сильних духом людей, які ставлять безпеку та здоров’я інших на перше місце. Вони, як янголи-охоронці опікуються людьми, які потрапили під обстріли, з’являючись на місці трагедії миттєво. До роботи вся родина - від дорослих до малих дітей, які вже знають що таке співчуття, допомога та доброта. Команда волонтерів настільки потужна, що кожен з них може бути впевнений один в одному, впевнений в якості виконаного завдання та в людській гідності.

Єршови активно залучають молодь, яка залишилась в громаді, не тільки до гуманітарного напряму, а й до творчого, культурного та духовного розвитку. Так, в громаді (в безпечних місцях, де присутні укриття) на регулярній основі  та у співпраці з управлінням культури були проведені новорічні свята, ведеться системна робота з духовної та психологічної підтримки дітей та молоді. А ще були творчі та кулінарні майстер-класи.

Крім того, об’єднання активно допомагає ВСУ та ТРО. По можливості, дістають дуже необхідну амуніцію та обладнання для більш комфортних умов перебування наших захисників. Звісно ж не забувають пригощати наших героїв смаколиками, які готують разом з дітлахами на майстер-класах.

Об’єднання має великий досвід співпраці з благодійними фондами та громадськими організаціями, міжнародними фондами. Реалізують багато проєктів в різних напрямках. Та щільно співпрацюють з ОМС.

Християнське об’єднання «Віфлієм»  уже будує плани на майбутнє, на переможне майбутнє! По-перше, це залучення та самореалізація молоді у всіх видах діяльності об’єднання. По-друге, психологічна реабілітація посттравматичного синдрому серед мешканців громади та ВПО. І по-третє,  підвищення самооцінки молоді із сімей СЖО та долучення їх до відновлення громади.

Прямуємо та наближаємо перемогу разом!

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації