портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Євгенії Васильєвої

Опубліковано 20 лютого 2023 року, 11:29 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Євгенія Васильєва - голова громадської організації “Сила ідей”. "Авдіївка - місце сили, місце мого становлення та нашої громадської організації”, – розповідає Євгенія.

З 2016 року Євгенія активно долучалась до формування молодіжного та волонтерського середовища в Авдіївці. “Я бачила досвід, як молодь об’єднується та створює класні ініціативи у своїх містах і хотіла, щоб і Авдіївка стала теж багата на активну молодь та круті ініціативи. Рада, що доля звела мене з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту, де я мала майданчик з активними колегами та партнерськими організаціями долучитись до нового сприйняття молодіжної політики”, - згадує вона.

Євгенія разом з активними представниками та представницями освіти та культури створили ініціативну групу, яка стала громадською організацією “Сила ідей”, та з 2017 року активно впроваджували різноманітні освітні, культурні проєкти, налагоджували співпрацю з митцями, організаціями, владою. Спільнота популяризувала Авдіївку, створила вільний молодіжний простір, організовувала фестивалі, навчання, проводила екскурсії, досліджувала та документувала нематеріальну культурну спадщину. 

З повномасштабним вторгненням Євгенія та члени громадської організації виїхали з Авдіївки, бо там стало ще більш небезпечно, ніж раніше. 

“Мені стало дійсно страшно за наше місто і досі страшно. Нам вдалось евакуювати наше обладнання та розпочати діяльність дистанційно. Віра у ЗСУ та перемогу українського народу не дає зупинятись та допомагає рухатися далі”, - розповідає вона.

2022 рік “Сила ідей” присвятили допомозі громаді міста Авдіївка та громад, де найбільше переселенців з Авдіївки. За цей час команда відправляла гуманітарну допомогу у вигляді ліхтариків, акумуляторів, газових балонів до сховищ міста, закупила матраци, ковдри та булер’яни для Очеретинської громади. Зараз розпочали впроваджувати проєкт по закупівлі гуманітарної допомоги для жителів рідного міста.

“Наша команда також зараз реалізує великий проєкт у Дніпропетровській області, у громадах міста Павлоград та сіл Вербуватівка та Богуслав. Ми створюємо інтеграційний простір для переселенців та громадських організацій, які переїхали до цих населених пунктів. Також дбаємо про збереження культурної спадщини міста, вже відвідали громади міст Умань, Вишневе, Павлоград, де згуртовували молодь та дорослих довкола Авдіївської каші. Ці візити сповнені теплом та радістю зустрічі”, - каже Євгенія.

Вона з однодумцями буде продовжує працювати з молоддю, займається розвитком освітнього-культурного простору в громадах та чекає на можливість повернутись на Донеччину, щоб і далі будувати громадянське суспільство та з новими силами відбудовувати Авдіївку та Донецьку область загалом.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації