портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Михайло Брудін із Дружківки здобув «бронзу» чемпіонату світу U20 у метанні диска

Опубліковано 07 серпня 2022 року, 17:40 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

На юніорському чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів до 20 років, що тривав з 1 по 6 серпня в колумбійському місті Калі, одну з двох нагород до скарбнички збірної України приніс представник Донецької області.  17-річний Михайло Брудін із Дружківки, виявившись наймолодшим учасником фіналу з метання диска вагою 1.750 кг, виборов бронзову медаль із особистим рекордом. У Колумбію він приїхав, не маючи результатів за 60 метрів у юніорській категорії, проте із великим бажанням показати, на що здатен, та безцінною підтримкою його батька та тренера Юрія Брудіна, який на цих змаганнях був поряд, повідомляє Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Уже в кваліфікації Михайло метнув диск на позначку 61.47 м – найдальше серед суперників із 15 країн. А у фіналі найкращий результат продемонстрував у четвертій спробі – 63.30 м, обійшовши старших за себе представників Австралії, Південно-Африканської Республіки, Ямайки, США, Іспанії, Нідерландів, Греції та поступившись лише двом потужним німцям: срібним призером став Міка Зосна (63.88 м), чемпіоном – Маріус Каргес (65.55 м).

- На чемпіонаті світу U20 я посів третє місце – це щось неймовірне! Хоч медаль і бронзова, але для мене вона вартує більше всього на світі, вона безцінна… Безмежно вдячний усім, хто підтримував, хто вірив у мене! - прокоментував свій виступ Брудін.

Нагорода Михайла в Колумбії стала другою для українців на чемпіонаті. Днем раніше «золото» здобув метальник списа Артур Фельфнер із Київської області.

Михайло Брудін є вихованцем Дитячо-юнацької спортивної школи міста Дружківка, атлетом Школи вищої спортивної майстерності Донеччини та спортсменом-інструктором Донецької обласної штатної команди резервного спорту. Нагадаємо, що на початку липня 2022 року він переконливо виграв чемпіонат Європи U18, встановивши рекорд турніру в метанні 1,5-кілограмового диска – 64.51 м.

За матеріалами Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Інші новини за темою