портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Микола Корф і його внесок у розвиток української бібліотечної справи

Опубліковано 26 липня 2024 року, 11:21 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Про видатну постать Миколи Олександровича Корфа більшість з нас дізналася нещодавно через замовчування спочатку царською, а далі радянською владою. Проте, ми маємо знати та пишатись видатними земляками, зокрема Миколою Корфом, який стояв біля витоків, створював глобальну структуру – міцну основу сучасної педагогіки та бібліотечної справи.

25 липня 2024 року Донецькою обласною бібліотекою для дітей за підтримки Донецької облдержадміністрації було проведено онлайн-зустріч із бібліотечною спільнотою регіону, музейними працівниками, освітянами та представниками молодіжних центрів. Спикеркою заходу було запрошено завідувачку відділу Донецького обласного краєзнавчого музею «Меморіальний музей-садиба Володимира Немировича-Данченка та Миколи Корфа» Марину Глушко.

Хранителька музею занурила присутніх у віртуальну екскурсію помешканням садиби Миколи Корфа, розповіла про діяльність видатного педагога, просвітника, фундатора земських шкіл та бібліотек на сході та півдні України, якому 14 липня 2024 року виповнилось 190 років від дня народження.

Ця зустріч стала дійсно знаковою. Адже співпраця провідної бібліотеки та музейних закладів Донеччини сприяє забезпеченню доступу до національної культурної спадщини мешканцям Донецької області, де б вони не перебували.